Free upgrade available

Laumanjohtaja 2.0

Olen tyytyväinen, että sain tuulettaa ajatuksiani laumanjohtajuudesta edellisessä tekstissä. Ehkäpä tuuletin myös sinun kyseiseen sanaan liittyviä mielikuvia? Käytän usein muitakin ilmaisuja samasta asiasta, mutta olen iloinen, jos pystyn vähentämään vastarintaa, mitä juuri tuo sana aiheuttaa. Ajattelin, että vastarinta vähenisi edelleen, jos avaan, mitä todellinen laumanjohtajuus tarkoittaa.

Todellinen johtaja on mielestäni sellainen, jonka tiimissä työskentelisin omasta vapaasta tahdostani, enkä vain sen takia, että minun on pakko. Sellainen, joka näkee ja kuulee minut, ja antaa minulle sopivan kokoisia tehtäviä, niin että voin kehittyä ja kukoistaa omana itsenäni.

Arvostan johtajassa tai opettajassa sitä, että saan myös rohkaisua yrittää, vaikka saatan tehdä virheitä. Kun näin väistämättä joskus tapahtuu, kuulisin itse mieluiten sanat: ”Hups. Yritetään uudestaan. Yritän antaa sinulle selkeämmät ohjeet tällä kertaa”.

Jos joudun tilanteeseen, jossa en osaa toimia ja panikoidun, toivon, että joku tulisi tuekseni ja näyttäisi miten toimia tilanteessa – ilman paniikkia. Jos tehtävä olisi liian kova pala minulle, haluaisin kerätä ensin rauhassa voimia, kunnes olisin valmis kokeilemaan uudestaan.

Edellyttääkö Laumanjohtaja 2.0 supervoimia, jotta pystysi kaikkeen tuohon? Kuka muka pystyy aina olemaan noin viisas, rauhallinen ja kärsivällinen? Ja kuinka on minun itseni laita, kun kerran kirjoitan aiheesta?

Ei, minusta ei tarvitse olla superihminen pystyäkseen tähän. Erehtyminen on inhimillistä, ja hyvä johtaja kasvattaa myös itseään samoilla periaatteilla kuin muitakin. Omalta kohdaltani voin sanoa, että nämä arvot ovat tärkeitä minulle ja pyrin kehittämään itseäni kasvaakseni niitä kohti, askel kerrallaan. En aina onnistu, enkä ole aina suopea erehtymisiäni kohtaan. Kyse onkin jatkuvasta itsensä kehittämisestä, joka taitaa kestää lopun elämääni. Haluan toteuttaa näitä arvoja omien koirieni hyväksi, mutta etenkin itseni takia. Olen huomannut, että se tekee minulle kaikin puolin hyvää.

Ilmainen päivitys Laumanjohtaja 2.0 on siis saatavillasi – tartutko siihen?

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s