Ole koirasi puolella

Kirjoitin aiemmat tekstit laumanjohtajuudesta, koska en halua vältellä aihetta, tai ylläpitää kenenkään harhakuvia. Mutta haluan ampua alas myös ne harhaluulot, että tässä on kyse jonkinlaisesta kamppailusta. Meidän ei tarvitse kilpailla koiran kanssa tai voittaa sitä; ainoa mitä meidän tarvitsee voittaa, on koiran luottamus.

Jos asetut kilpailemaan koirasi kanssa, olette eri puolilla ja silloin ajaudutaan helposti pattitilanteeseen. Ajatus, että koira yrittää toimia sinua vastaan, ei vie tilannetta eteenpäin. Koira ei vietä päiviään suunnittelemalla vallankaappausta, tai istu pohtimassa tapoja hankaloittaa koiranomistajan elämää.

Sen sijaan koira toimii vaistonvaraisesti reagoiden herkästi kullakin hetkellä käsillä olevaan tilanteeseen. Jos se tuntee, ettemme kykene sillä hetkellä pitämään siitä tai itsestämme huolta tai emme ole yksinkertaisesti osanneet kertoa sille, mitä haluamme, se yrittää parhaansa toimia itse – käyttäen niitä keinoja, joita koiralle on suotu. Ansaitse koirasi luottamus toimimalla viisaasti.

Ole koirasi puolella. Ota siitä vastuu, opettele ymmärtämään sitä. Tue sitä ja sen kasvua.

Foxyn kanssa kurssilla harjoittelemassa kuinka näytän sille, että olemme turvassa vieraista ihmisistä ja koirista huolimatta - ei syytä paniikkiin.
Foxyn kanssa kurssilla harjoittelemassa kuinka näytän sille, että olemme turvassa vieraista ihmisistä ja koirista huolimatta – ei syytä paniikkiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s