Eat or be eaten

Osa koirista on iloisia ja vähemmän stressaavia tyyppejä, jotka ottavat lähes kaikki tilanteet rennosti. Valtaosa koirista kantaa kuitenkin huolta monista eri tilanteista, ja yrittää hoitaa niitä niillä keinoin, mitä niille on suotu. Lempeäkin koira voi toimia hyvin raivokkaasti puolustaessaan meitä ohittaessamme esimerkiksi polkupyöräilijää tai toista koiraa, koska se tuntee toimivansa oikein.

Ei ole helppo hyväksyä, miksi koira tuntee tarpeen tehdä näin. Haluaisimme kovasti ratkaista tämän ongelmatilanteen, mutta on kuitenkin aiheellista katsoa tilannetta kokonaisuutena.

Koiran, kuten minkä muunkin tahansa yksilön, käyttäytymisen perimmäinen syy on selviytyminen, henkiin jääminen. Selviytymisen luonnon laki on yksinkertainen; eat, or be eaten. Koira tietää vaistonvaraisesti, että vaaratilanteessa sen ensisijainen tehtävä ei ole olla muille mieliksi, joten sen huomion kääntäminen pois vaarasta on vaikeaa.

Hyväksytään koira sellaisena eläimenä kuin se on. Mikään koulutus ei poista koiran synnynnäistä selviytymisvaistoa; tarvetta kuulua laumaan ja pysyä hengissä. Voimme kuitenkin tätä tietoa hyväksi käyttäen toimia niin, että koira alkaa luottamaan meidän ratkaisuihin tiukoissakin tilanteissa.

Lauma
Lähde: Pixabay

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s