Luottamuksen rakentaminen

Luottamus minkä tahansa eläimen kanssa rakennetaan kunnioituksen ja vuorovaikutuksen kautta, ymmärtämällä mistä tilanteessa on kyse eläimen näkökulmasta. Jos haluamme vain saada eläimen johonkin harrastus- tai hyötykäyttöön, ohitamme helposti sen yksilölliset tarpeet.

Ei ole itsestäänselvyys, että koira saa meiltä aikaa luottamussuhteen rakentamiseen, koska usein kiirehditään kouluttamaan koiralle erilaisia temppuja tai komentoja. Sitä ennen olisi kuitenkin hyvä pysähtyä ja luoda luottamuksellinen suhde koiraan, vastata sen tarpeeseen selvittää kunkin osapuolen rooli.

Ensimmäinen askel on siis onnistua saada koira luottamaan meihin turvan tuojana ja päätöksentekijänä. Me emme voi pakottaa tätä asetelmaa, vaan meidän pitää oikeasti toimia niin joka päivä, että vakuutamme johdonmukaisuudellamme ja rauhallisuudellamme olevamme porukan viisain ja vakain yksilö.

Mikään koulutus ei poista tätä tarvetta koiralta, vaan se täytyy huomioida jokapäiväisessä tekemisessämme. Tämä luottamus luodaan ja sitä vahvistetaan aina koiran kanssa toimiessamme – ja myös silloin, kun emme varsinaisesti toimi koiran kanssa.

Ansaitse koirasi luottamus toimimalla viisaasti. Uskalla olla käyttämättä komentoja tai kieltoja, ja anna koiran itse hakea oma luonnollinen tapansa rakentaa luottamusta.

Luottamus
Lähde: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s