Iän myötä

Kun koirat ikääntyvät, alkaa todella arvostaa jokaista päivää niiden kanssa. Omat koirani ovat vasta parhaassa aikuisiässä täytettyään tässä kuussa yhdeksän vuotta, mutta luonnossa sudet harvoin eläisivät näin pitkään. Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun juhlistimme synttäreitä, mutta ei viimeinen!

Koirien ikääntyminen voi tuoda eteensä uusia ja erilaisia tilanteita; koirasta ja sen tilanteesta riippuen. Jotkut koirat saattavat rentoutua vanhemmiten, ne ovat nähneet paljon elämää ja niiden ei tarvitse enää testata sääntöjä joka käänteessä, vaan ne luottavat omaan elämänkokemukseensa ja meihin turvantuojina.

Usein ikääntyminen tuo mukanaan muutoksia terveydentilaan, kuten esimerkiksi aistien heikkenemistä tai niille tulee muita vaivoja. Pienetkin kivut tai jäykkyydet saattavat aiheuttaa ärhäkkyyttä, tai koira haluaa vain enemmän omaa tilaa eikä halua tulla yllätetyksi, koska sen on itse vaikeampi väistää yhtä nopeasti kuin ennen.

Olen iloinen, että omat koirani näyttävät olevan yhtä reippaita kuin ennenkin, eikä ikä vielä niissä näy kuin muutamina harmaantuneina karvoina. Koirieni erityispiirteet otettiin huomioon juhlapäivänäkin: ne saivat niille sopivaa herkkuruokaa ja vieraslista oli niille mieluinen… eli lyhyt! Vain omat lempi-ihmiset olivat mukana. Koirat saivat isot herkkuluut ja me ihmiset saimme muita herkkuja. Ne saivat myös komeat uudet pedit lahjaksi ja tietenkin paljon rapsutuksia. Ja kunnon juhlien tapaan molemmat sankarit sammuivat kesken juhlien…

Nauti ikääntyvän koirasi seurasta ja kunnioita sen erityistarpeita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s