Etusivu

Halu kohdella koiria kunnioittavasti ja lempeästi on vienyt minut polulle, jolla olen oppinut paljon koirista – ja varsinkin itsestäni. Oppiminen jatkuu edelleen.

Koirani on löydetty kadulta alle kahden kuukauden ikäisinä. Sen jälkeen ne asuivat suurella koiratarhalla Romaniassa noin seitsemän kuukauden ikäisiksi, jolloin ne muuttivat minun luo. Ne eivät olleet tottuneet mihinkään meille ihmisille normaaleihin asioihin, ja niiden sopeuttaminen ihmisten kanssa elämiseen on ollut hyvin haastavaa. Olen saanut omakohtaisesti kokea laajan kirjon käyttäytymisongelmia, ja teen edelleen töitä kasvattaakseni koirieni luottamusta minuun, ja elämään yleensä.

Olen kouluttautunut Dog Listener Jan Fennellin ja hänen poikansa Tony Knightin opissa, ja saanut vuosien ajan paljon apua ja inspiraatiota Mervi Kärjeltä. Nämä kolme koira-alan superasiantuntijaa ovat olleet ensisijaiset tiedonlähteeni, ja sen jälkeen olen elänyt oppimiani asiat todeksi omien koirieni kanssa.

Koirieni tavallinen arki on nykyään aika lailla stressitöntä, mutta pieninkin muutos – mistä useimmat koirat eivät olisi moksiskaan – saa nämä kaksi edelleen stressaantumaan ja reagoimaan voimakkaasti, mikä ilmenee erilaisina ongelmakäyttäytymisen muotoina. Teen edelleen päivittäin töitä sen eteen, että koirat luottaisivat minuun myös näissäkin tilanteissa. Niinpä kirjoitan tätä blogia yhtä paljon itselleni, kuin muille koiran ongelmakäyttäytymisen kanssa kamppaileville koiranomistajille.

Liity sähköpostilistalleni, niin saat tiedon kursseista ja muista tapahtumista heti ensimmäisten joukossa!

 

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella oman koirasi käyttäytymisestä. Voin auttaa sinua löytämään ratkaisuja omaan tilanteeseesi – lempeästi ja luonnollisesti!

Huom. Vanhojen asiakkaiden tukipalvelu jatkuu entiseen malliin sähköpostilla ja puhelimella.

Mari Koskinen
050-388 3875
koirakuuntelija@hotmail.fi
http://www.facebook.com/koirakuuntelija